NESTALA AMELA BELKIĆ: Svaka informacija je veoma važna!

Prije više od sedam mjeseci Marijeta Belkić iz Tuzle posljednji put se telefonom čula sa sestrom Amelom Belkić, koja je živjela u Brčkom. Posljednji put je viđena u Bijeljini, u Ulici Miloša Obilića. Slučaj je prijavljen policiji.

Familija je u međuvremenu alarmirala policiju i sve one koji su poznavali Amelu, međutim, povratnih informacija nema dugo vremena…

– Amela Belkić (25), rođena u Tuzli, unazad sedam mjeseci je nestala i rodbina nema nikakav kontakt s njom, niti znaju gdje se trenutno nalazi. Udala se u Brčkom. Njen bivši muž otišao je u Njemačku, a nju je poslao u Tuzlu, gdje nikada nije došla. Njena sestra, koja je apelovala da objavimo ovu informaciju, moli sve koji su vidjeli Amelu ili mogu prepoznati osobu sa fotografije, da se jave njoj ili najbližoj policijskoj stanici. Svaka informacija je veoma važna. Slučaj je, tvrde, prijavljen Federalnoj upravi policije (FUP) i MUP-u Tuzlanskog kantona (TK) – piše CRNA Hronika BIH.

Očajna Marijeta Belkić ističe da se sa sestrom svakodnevno čula po nekoliko puta i da je prosto nevjerovatno da u proteklom periodu nije kontaktirala nju i njenu kćerku, koju je, kako navodi, neizmjerno voljela.

SUPRUG OTIŠAO U NJEMAČKU?! Marijeta je putem društvenih mreža apelirala na sve one koji poznaju Amelu Belkić ili su je eventualno vidjeli da to jave jer želi da dozna bilo kakve informacije o svojoj sestri.

Amela Belkić je sa suprugom živjela u Brčkom. Postoje informacije da je njen suprug prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a da se Amela potom zaputila u Tuzlu, ali da nikada nije stigla na odredište.

POLICIJA. U MUP-u Tuzlanskog kantona potvrdili su prije izvjesnog vremena da je prijavljen nestanak Amele Belkić, te da službenici Odjela kriminalističke policije PU Tuzla rade na provjerama navoda prijave, prenosi “Doznajemo“.

Komentari

Komentari

Leave a Reply