Mašić: “SDA nije naš politički partner”

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije bit će održan sutra u Sarajevu.

Kako je potvrđeno za “N1“, sastanak bi trebao početi u 17 sati, a bit će održan na inicijativu SDA. Susret je ranije potvrdio lider SDP-a Nermin Nikšić.

“Odazvat ćemo se pozivu SDA, saslušati kakvo je viđenje, relativnih pobjednika oko formiranja vlasti, i jasno saopštiti svoj stav.

Međutim upravo zbog ovakvog medijskog spina i pritiska SDA želim jasno poručiti kako ni na koji način nećemo izdati i ostaviti na cjedilu ljude s kojima ovih dana intenzivno radimo na formiranju većina i vlada u Kantonalnim skupštinama“, poručio je Nikšić koncem prošle sedmice.

Politički direktor SDP-a Damir Mašić kazao je da SDA nije politički partner već stranke koje već izvjesno vrijeme razgovaraju o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevu.

“Ovi politički subjekti su naši politički partneri, SDA nije naš politički partner. To da li će se, hoće li i u kojem sazivu kurtoazno odazvati na formalno poslan dopis za razgovor i saopštiti to na licu mjesta, to je već stvar koja veze nema sa ovim. Čvrsto ostajemo u ovoj priči, ne namjeravamo mijenjati političke partnere. Svako ima želje, ambicije i može slati pozive, kurzoacija je da se odazove na poziv. To što neko želi pa najavljuje da će se razgovarati o KS, na tom sastanku sigurno se neće razgovarati o KS. Ova priča nezaustavljivo ide naprijed. Ovo su naši politički partneri, SDA nije naš politički partner“, naveo je Mašić.

Haber.ba