Mašić: “SDA nije naš politički partner”

image_pdfimage_print

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije bit će održan sutra u Sarajevu.

Kako je potvrđeno za “N1“, sastanak bi trebao početi u 17 sati, a bit će održan na inicijativu SDA. Susret je ranije potvrdio lider SDP-a Nermin Nikšić.

“Odazvat ćemo se pozivu SDA, saslušati kakvo je viđenje, relativnih pobjednika oko formiranja vlasti, i jasno saopštiti svoj stav.

Međutim upravo zbog ovakvog medijskog spina i pritiska SDA želim jasno poručiti kako ni na koji način nećemo izdati i ostaviti na cjedilu ljude s kojima ovih dana intenzivno radimo na formiranju većina i vlada u Kantonalnim skupštinama“, poručio je Nikšić koncem prošle sedmice.

Politički direktor SDP-a Damir Mašić kazao je da SDA nije politički partner već stranke koje već izvjesno vrijeme razgovaraju o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevu.

“Ovi politički subjekti su naši politički partneri, SDA nije naš politički partner. To da li će se, hoće li i u kojem sazivu kurtoazno odazvati na formalno poslan dopis za razgovor i saopštiti to na licu mjesta, to je već stvar koja veze nema sa ovim. Čvrsto ostajemo u ovoj priči, ne namjeravamo mijenjati političke partnere. Svako ima želje, ambicije i može slati pozive, kurzoacija je da se odazove na poziv. To što neko želi pa najavljuje da će se razgovarati o KS, na tom sastanku sigurno se neće razgovarati o KS. Ova priča nezaustavljivo ide naprijed. Ovo su naši politički partneri, SDA nije naš politički partner“, naveo je Mašić.

Haber.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Idi na alatnu traku