DIVNA DJEVOJKO !!!!!!

image_print

DIVNA DJEVOJKO !!!!!!
Ambicije za jednu veliku ljubav manifestuju se na razne nacine. Mozda sam ja izabrao nacin na koji cu u tvojim ocima biti dosta djetinjast i naivan. Ne obuzimajuci temperament neobuzdane mladosti, nadam se da mi neces zamjeriti, a jos manje zloupotrijebiti moju ljubav i simpatije koje gajim prema tebi. Od dana kad sam te prvi put vidio, usvojila si moje srce, koje samo tebi pripada. Citav svijet je za mene neprimjeciva “amorfna”masa, a ti simbol i jedina nada za zivot, zato sam bio uporan da ti zatrazim adresu, jer nisam imao hrabrosti da ti pridjem i iznesem sve ono sto me u srcu kopkalo, pa sam rijesio da sve svoje tajne poklonim ovom parcetu papira, koje ce stici do tvojih lijepo gradenih djevojackih ruku, iz kojeg ces vidjeti sve sta ja o nama mislim.
Ljubav je svijetli poziv, koji poziva mlade ljude, da okuse lijepi zivot i tople zagrljaje. Tragedija u ovoj ljubavi zasjenila bi citavu moju proslost i bacila me u veliku tugu, i ocajanje. Ona bi bila uzrok da iz “herbarijuma” mojih uspomena izbacim sve ono sto sam lijepo prozivio, i umjesto njih stavim tu veliku pustinjsku kasabu praznu uspomena. Ukoliko me odbijete, znaj da ce te uciniti veliki grijeh prema meni, mladicu, koji te iznad svega cijeni i voli ! Znat cu tek tad da je moja sreca zamotana u zavezljaj i bacena u more, a koju cu uzaludno traziti. Znat cu da si drugome htjela da budes sreca draz, a meni uzrok dusevne patnje i vjecitog ocajanja. Nemoj me tjerati da sjednem na trotoar i da izpruzim ruku kao prosijak da dobijem milostinju, a ta milostinja je tvoja ljubav.
Od mene ce ti ostati jedna velika uspomena, covjeka koji ce se vjecito sjecati tebe, djevojke sa dugom kosom i plavim ocima, sto je bio i najveci motiv da te zavolim. Tjesim se nadom da do ovog nece doci. Tjesim se nadom, jer je nada majka svih pokoljenja.
Ocekujem tvoj iskreni odgovor. Ocekujem ga, kao sto zedna zemlja ocekuje kisu. Nas prvi susret u istoriji moga zivota znacio je jedan veliki uspjeh, i ako nam se nije trenutno pruzila prilika da se zblizimo i upoznamo, sve te praznine i ljubavne treme izmedu nas rijesit cemo preko ove bijele hartije, koja je pritisnuta slovima srece i dozivotnog blagostanja. Tvoj lik i temperament jedino odgovara mojim mastanjima. Ti si djevojka koju sam pronasao u mojim mastanjima, i koja mi se uvjek javljala u snu, pa zbog toga nism mislio na druge djevojke, niti sam ih trazio, ni poklanjao nikakvu paznju , koju poklanjam tebi.
Plasim se da ovo pismo nece doci do tvojih lijepo gradenih ruku, ali ako bude doslo, vidjet ces kako jedan mladic dusevno boluje za tobom. I na kraju bih samo pozelio da se pojavis i da zajedno koracamo putem srece. ljubavi i suzivota.
TVOJ M E M A N

Idi na alatnu traku