ساعت و تقویم میلادی
Photo cloud
Zadnji komentari
Nema komentara
Logiranje
Korisnicko ime

LozinkaNiste jos clan?
Kliknite Ovdje Za Registrovanje.

Zaboravili ste lozinku?
Zatrazite novu ovdje.
Del P

Za Skidanje Muzike Nije Potrebno Registrovanje!

Tekstovi i clanci
Mitar Miric - Biografija
Mitar Mirić je bivši jugoslavenski pjevač čije su pjesme zavoljeli mnogi. U svojoj je bogatoj karijeri duže vrijeme surađivao s pokojnim Novicom Uroševićem, koji je napisao velik broj pjesama u vremenu od 1979. godine do 1997. godine.
Mitar Mirić je pjevao i pod imenom "Tarmi Ricmi".Mitar Mirić je rođen u mjesecu siječnju 1957. godine u selu Bogutovo u blizini grada Ugljevika u Bosni i Hercegovini. U Ugljeviku je završio srednju školu, a sa pjevanjem je krenuo 1975. godine kada službeno započinje njegova profesionalna karijera.

Godine 1975. je snimio svoj prvi singl "Od mene je ljubav jača". Pjesma je snimljena u suradnji s Diskotonom čije je sjedište bilo u Sarajevu. Samo godinu dana poslije se preselio u Srbiju i nastavio dalje suradnju s kućom Diskos čije je sjedište bilo u Aleksandrovcu.
U svojoj je karijeri objavio preko 22 albuma te velik broj kompilacija i singlova. Objavljivao je albume za mnoge izdavače, a među njima se osim
Diskosa i Diskotona našao i Grand te Zam, PGP RTS i JV.
Mitar iza sebe ima mnogo hitova kao što su: "Djevojka preko puta", "Dobro jutro rekoh zori", "Najjači smo, najjači", "Haljine svilene", "Dajte mi da zivim", "Samo kazi", "Čudotvorac" , "Djevica", "Voli me danas više nego jučer", "Grešnik", "Hoću mjesto u tvom srcu", "Na rastanku nisam suze krio"
Komentari
Nema Postavljenih Komentara.
Postavi Komentar
Ime:

Kod Validacije:
Validation Code


Ocjene
Ocjene su dostupne samo clanovima.
Morate login ili register da date ocjenu.

Nema Ocjena.