Logiranje
Korisnicko ime

Lozinka



Niste jos clan?
Kliknite Ovdje Za Registrovanje.

Zaboravili ste lozinku?
Zatrazite novu ovdje.
Photo cloud
Del P

Za Skidanje Muzike Nije Potrebno Registrovanje!

Tekstovi i clanci
Zorica Brunclik - Biografija
Zorica Brunclik je jedna od najpopularnijih narodnih pevacica. Rodjena je 29. juna 1955 godine u Beogradu. Otac Andrej je bio romskog porekla, njegovi preci su u Ceskoj nekada bili vlasnici fabrike slatkisa do Prvog svetskog rata. Deda se kao oficir doselio u Beograd i ozenio Grkinjom. Zorica svog oca vezuje za neprijatne dogadjaje iz detinjstva jer su se on i njena majka, Zlatija, razveli kada je Zorici bilo dve godine. Kada je dolazio otac ju je odvodio kod bake u Pozarevac pa se do svoje 14. god. cesto selila iz Smedereva u Pozarevac. Bila je siromasna i majka nije mogla da joj omoguci obrazovanje nakon osnovne skole. No ubrzo pocinje da nastupa po kafanama i restoranima odakle je i potekla njena muzicka karijera. 1975 godine Zoricu je u estradne vode uveo cuveni Bora Spuzic Kvaka. Pet godina je pevala u hotelu „Dunav“ u Pozarevcu gde je i upoznala muzicara Novicu Urosevica, sa kojim pocinje svoju muzicku karijeru.1975 godine izadje svoju prvu plocu sa pesmom Ne daj da nas rastave koja postize veliki uspeh kod publike.



Zorica je jedna od retkih pevacica koja je snimila vise albuma sa izvornim narodnim pesamama. 1982 godine snima album Radosti moja i hit pesmu "A Tebe nema" koja postaje soundtrack u filmu KAKAV DEDA TAKAV UNUK. Redjaju se novi albumi, Zorica saradjuje sa najpoznatijim muzicarima narodne muzike Ljubom Kesaljom, Branimirom Djokicem i kasnije sa Miruljubom Arandjelovicem Kemisom. Zorica za sebe kaze da je srpske nacionalnosti i pravoslavne veroispovesti, a posebno ceni patrijarha Pavla. Kasnije je zavrsila kurs ikebane u Aranzerskoj skoli na Narodnom Univerzitetu "Bozidar Adzija", a potom i Ekonomski fakultet i studirala je pravo. Udavala se cetiri puta, a najpoznatiji su brakovi sa harmonikasima Ljubom Keseljem i Miroljubom Arandjelovicem Kemisom sa kojim je u braku od 1985. god. Ima cetvoro dece (tri cerke i sina), a postala je i baka.

1985 godine pocinje nova epoha u karijeri Zorice Brunclik krunisana udajom za poznatog muzicara Kemisa koji joj te godine pravi hit album Ja sam tvoja karamela. Ta ploca donosi mnogo hitova Zorici kao sto su: Sto ne dodjes; Otkopcano jelece; Zasto mi srce rani. Zoricina karijera krece jos vise uzlaznom putanjom. Izdaje 1986 godine album Necu da te menjam za produkcijsku kucu DISKOTON cime pravi veliki produkcijski transfer. Na albumu provladjuje vise zabavnjacki zvuk i to je mozda najcudniji album Zoricin. Sa albuma se izdvajaju pesme "Dajte mi casu", "Necu da te menjam", "Da li, da li". 1987 godine izdaje novi album takodje za produkcijsku kucu diskoton. Na ovom albumu saradjuje sa Kornelijem Kovacem i Spomenkom Kovac i Rankom Bobanom koji su vazili za najbolje autore zabavnjacke pop muzicke scene.

1988 godine izdaje album "Muke moje" i iz "Diskotona" prelazi u "Diskos" za koji je izdavala par albuma vec. Izdvajaju se hitovi: "Muke moje", "On me nece", "Ne dam dusu da grese". 1989 godine snima novi album i snima pesmu "Djurdjevdan" poznate grupe Bijelo dugme u svom izvodjenju. 1990 godine se vraca u PGP RTS i izdaje sjajan album "Rodjeni jedno za drugo" sa velikim hitovima: "Evo vec je Bozic", "Avlije avlije", "Kako ti je kako zivis". Na ovom albumu se nalazi duet sa kolegom Sabanom Sulicem.

Nakon toga pravi pauzu od dve godine. Pojavljuje se na festivalu "Sumadijski sabor" gde pobedjuje sa pesmom "Ja znam". Izdaje album sa pesmama "Ja znam", "Ubile me tvoje oci zelene", "Moja ljubavi" i rimejk pesme "Ne daj da nas rastave". 1992 godine nastupa i na "Mesamu" i sledece godine 1993 izdaje novi album "Branili su nasu ljubav". Potom sledi pauza od dve godine. Zorica se vraca 1995 sa novim albumom Kada bi me pitali. Farba kosu u ruzicasto i njena boja kose postaje njen zastitni znak. Na albumu pocinje saradnju sa Draganom Brajevicem Brajom. Sa albuma se izdvajaju pesme: "Kada bi me pitali", "Tamo gde si ti", "Sto se mala uobrazi" u duetu sa poznatim pevacem Louisom.

Zorica sa svojom specificnom bojom glasom je pevacica koja moze mnogo toga da otpeva. Svake godine od 1995 do 2000 ona je izdavala albume uzastopno i redjala hitove kao sto su "Kosava", "Dunjo mirisna", "Sele moja" u duetu sa Draganom Mirkovic, "Prazna ostala mi dusa", "Celog zivota zalim za tobom". 2000 godine proslavila je 25 godina svoje karijere i izbacila novi album u ljubicastom plisanom ekskluzivnom pakovanju. Nakon petog oktobra 2000 godine Zoricu pocinju ljudi da gledaju drugacije zbog svoje politicke aktivnosti. Pravi pauzu od dve godine i vraca se 2002 godine sa novim albumom u izdanju "GOLD" produkcije gde snima dva albuma. Potom se 2006 godine pojavljuje na Grandovom prvom festivalu sa pesmom "Dan po dan" i nakon toga izdaje album veoma moderan "Dvokrevetna soba" za produkcijsku kucu "VIP".

Zorica je ostavila jedan neizbrisiv trag u narodnoj muzici. Zorica do sada ima snimljenih 26 albuma i dosta singlova kao i duet sa velikim pevacima cak dva ima sa "Sabanom Saulicem", potom tu je "Bora Drljaca", "Louis", "Dragana Mirkovic", "Legende", "Ljuba Alicic", "Snezana Djurisic", "Verica Serifovic", "Novica Urosevic", "Novica Negovanovic", "Cune". Ona jos uvek traje i dalje je velika zvezda. Njena dugacka karijera od 33 godine profesionalnog bavenja pevanjem donosi mnogo hitova u njenoj karijeri. Zoricu Brunclik mozete ili voleti ili mrzeti ali ne mozete nikako biti ravnodusni prema njoj.

Diskografija

Zorica Brunclik Nina, singl (1975)
Ne daj da nas rastave, singl (1975)
Gde si bio dok su tekle suze, singl (1976)
Dosao je covek pravi, singl (1976)
Venac ljubavi, singl (1976)
Ne daj da nas rastave (1976)
Juce znanci, danas stranci, singl (1977)
Oj, javore, javore (1978)
Cuti, ja te molim, singl (1978)
Srce moje bolno, singl (1978)
Da li si i sada jos onako lep, singl (1979)
Izmedju mene i tebe (1979)
Tri noci ljubavi (1979/1980)
Pozovi me ako si usamljen, singl (1980)
Ti si moje najmilije, singl (1980)
Odakle si sele (1980)
Ako te poljubim (1981)
Pahuljica (1981)
Radosti moja (1982)
Ti si moja najsladja bol (1983)
Utesi me (1984)

Ja sam tvoja karamela (1985)
Necu da te menjam (1986)
Ne dam da mi lome krila (1987)
Muke moje (1988)
Eh, da je srece (1989)
Rodjeni jedno za drugo (1990)
Ja znam (1992)
Branili su nasu ljubav (1993)
Kada bi me pitali (1995)
Kad procvetaju zumbuli (1996)
Dunjo mirisna (1997)
Celog zivota zalim za tobom (1998)
Ej, sudbino (2000)
Tezak je ovaj zivot (2002)
Rodjendana dva (2004)
Nano moja, nano (2006)
Komentari
Nema Postavljenih Komentara.
Postavi Komentar
Morate biti logirani da upisete komentar.
Ocjene
Ocjene su dostupne samo clanovima.
Morate login ili register da date ocjenu.

Nema Ocjena.