Logiranje
Korisnicko ime

Lozinka



Niste jos clan?
Kliknite Ovdje Za Registrovanje.

Zaboravili ste lozinku?
Zatrazite novu ovdje.
Photo cloud

Za Skidanje Muzike Nije Potrebno Registrovanje!

Tekstovi i clanci
Halid Beslic - Biografija
Halid Beslic je rodjen 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, kod Knezine, opstina Sokolac. Amaterski se poceo baviti muzikom, odnosno pjevanjem jos kao ucenik osnovne skole, kroz razna kulturno-umjetnicka drustva, a najduze vremena je proveo u KUD "Zija Dizdarevic". To je potrajalo sve do odsluzenja vojne obaveze u bivsoj Jugoslaviji. Nakon povratka iz vojske, svoju estradnu karijeru je aktivirao kroz nastupe u poznatim sarajevskim i drugim restoranima, sto je potrajalo nekih 5-6 godina.



Moze se naglasiti, da je Halid Beslic dao ogroman doprinos na humanitarnom planu za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu (1992-95). Odrzao je preko 500 humanitarnih koncerata sirom zapadne Evrope.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za muzicka ostvarenja i dostignuca. Clan je Udruzenja muzicara BiH.

10. marta 2009. godine Halid Beslic je tesko povrijeden u saobracajnoj nesreci u naselju Kobilja Glava kod Sarajeva kada je u automobilu marke Skoda superb sletio s ceste. Beslic, koji nije bio vezan pojasom imao je nekoliko povreda na licu i desnom oku. Pokusaji za spasavanje njegovog desnog oka su poduzimani u mnogim bolnicama u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Belgiji ali bez uspjeha. Od svog oporavka odrzao je dva velika koncerta u Zagrebu krajem Oktobra 2009. godine.

Diskografija

1979 - Singlovi
1981 - Sijedi starac
1982 - Pjesma samo o njoj
1984 - Necu, necu dijamante
1985 - Zbogom noci, zbogom zore
1986 - Zajedno smo jaci
1986 - Otrov mi dajte
1987 - Eh kad bi ti

1988 - Mostovi tuge
1990 - More i planine
1991 - Ljiljani
1993 - Grade moj
1996 - Ne zovi me, ne trazi me
1997 - Robinja
2000 - U ime ljubavi
2003 - Prvi poljubac
2007 - 08 /strong>
Komentari
Nema Postavljenih Komentara.
Postavi Komentar
Morate biti logirani da upisete komentar.
Ocjene
Ocjene su dostupne samo clanovima.
Morate login ili register da date ocjenu.

Nema Ocjena.
Del P